Hoe verkoop ik mijn huis het best?

Indien je je woning wenst te verkopen, kan dit langs verschillende kanalen gebeuren. Internet, uit de hand, met een vastgoedmakelaar.

De Vastgoedmakelaar
Je kan de woning laten verkopen door een vastgoedmakelaar. Deze moet aangesloten zijn bij het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaar). Makelaars hebben van het BIV een erkenningsnummer gekregen en staan op de website van het BIV ( http://www.biv.be)

Hoe kies ik een goede vastgoedmakelaar?
De keuze van een vastgoedmakelaar is bepalend voor een snelle en goede verkoop van je woning, en dit aan de zo hoogst mogelijke prijs.
Enkele tips voor het kiezen van een vastgoedmakelaar

- Kies een makelaar uit de buurt
de meeste mensen kopen een woning uit hun eigen regio

- WG-Vastgoed
• Heeft een groot klantenbestand
• Plaatst advertenties in regionale kranten
• Makkelijke toegankelijke vlotte website
• Uitgebreid aanbod
• Geen verkoop/ geen kosten
• Gratis schatting
Waardoor je woning sneller kan verkocht worden.

-Erkend door het biv

kies enkel voor een vastgoedmakelaar die erkend is door het biv. Het biv beschikt over een website waar een lijst te bekijken is van de erkends vastgoedmakelaars. Als lid van het biv moet een vastgoedmakelaar u een eerlijke en professionele service brengen.

- Veranderlijke wetgeving en adviseur
de wetgeving, rechten, plichten, gebruiken en gewoonten veranderen veel in België, daarom is het aangeraden om advies in te winnen bij een vastgoedmakelaar. De vastgoedmakelaar is op de hoogte van de laatste wetgeving door het biv. Daarom is de vastgoedmakelaar de ideale vertrouwenspersoon tussen de verkoper en de koper

-Persoonlijk onderhoud
een vastgoedmakelaar geeft ook vrijblijvend en persoonlijk advies. Tijdens een kennismakend gesprek moet de vastgoedmakelaar je vertrouwen kunnen schenken.
Terug naar het overzicht

hou me op de hoogte

Schrijf je hier in als u op de hoogte wilt gehouden worden van vastgoed in uw buurt.

inschrijven